Tuctový závod

01.07.2023 17:11

 

Již pojedenácté jsme zahájili prázdniny „nejlepším“ Tuctovým závodem. Na tradiční závod si našlo cestu 28 dětí. Zvláštností závodu je nejen 12 disciplín (4 běhy: slalom, 50 m, 50 m př. 400; 4 hody: raketka, kriketový míček, medicinbal 1 kg, pěnový oštěp; 4 skoky: z místa, daleký, vysoký, přeskoky), ale i přítomnost handicapovaných dětí, které si dle svých možností také zkusí některé disciplíny dvanáctiboje.

Dvoudenní závod se nám pokusil znepříjemnit páteční déšť. Nepodařilo se mu však zastavit rodiče, bez jejichž pomoci by nebylo možné závod uspořádat, a už vůbec ne děti, které atletiku mají rády.

Výhodou tolika disciplín je možnost dosáhnout spousty osobních rekordů. Kromě toho jsme letos přepisovali i oddílové tabulky:

Filip Božek – 19,13 (pěnový oštěp), Jonáš Lamplot – 11,14 (50 m př). Nebo chyběl k rekordu malý kousek: Petr Lamplot – 8,63 (slalom), Jonáš Lamplot – 165 (z místa), David Čepička – 380 (dálka). K vidění byla samozřejmě celá řada krásných výkonů, úsměvy převažovaly nad nějakou tou slzičkou, když se něco nepodařilo. Každopádně co se nepovedlou teď, může se povést příště.

Tuctový závod bude mí ještě druhý termín první zářijový víkend. Uvidíme, jakou formu si do něj děti po prázdninách přinesou. Je dobré si trochu odpočinout, ale na atletiku o prázdninách nezapomenout.

Klidné prázdniny všem.

Zdeněk

průběžné výsledky, fotogalerie na rajčeti

 

Zpět

Vyhledávání

© 2016 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode