Mistrovství ČR žáků a žákyň

19.09.2021 16:19

18.-19. 9. se konalo v Mladé Boleslavi mistrovství ČR a protože i náš oddíl měl kvalifikované závodníky, tak žluto modré barvy nešly přehlédnout.

Skoro všichni si udělali osobní rekordy a to je na mistrovství jen a jen dobře. Začalo to hodem kladiva, kde Filip Antoš 27,06 m vylepšil svoje maximum, poté na krátkých překážkách si Matěj Kovář splnil cíl nového osobáku 14,32 a to je už výkon, který má velký obdiv.

Po krátké chvilce běžela Kristýna Bradová 60 m za 7,97 a o pouhou setinu nepostoupila do finále, ale vše si vynahradila na trati 300 m, kde časem 42,23 postoupila do nedělního finále.

Za dalších pár momentů nastoupil Matěj Hercik na 800 m a časem 2:26,01 si vylepšil o více jak 4 vteřiny osobní rekord. Na závěr sobotního dne si naše holky ve štafetě 4x60 m v sestavě Eliška Lacková, Bára Dolanová, Karolína Lacková a Kristýna Bradová vylepšily oddílový rekord na 30,54 a 8. místem rychlých dívek v ČR ukončily sobotní odpoledne. Nechaly za sebou oddíly jako např. Jablonec, Plzeň, Šumperk Vlašim, Kotlářku, Nehvizdy a spoustu dalších velkých oddílů.

Neděle byla od rána nabita nervozitou, protože Karolína Lacková v dálkařském sektoru skončila na sice krásném 5. místě - 530cm, ale ambice byly o trošičku vyšší. To samé  umístění si vyběhala ve finále na 300 m i Kristýna Bradová a její výkon byl ohromující, protože 41,67 je z výkonů tzv. super třídy. Další medailové přání jsme měli v kouli dívek, kdy Karolína Lacková potvrdila svou výkonnost, ale stačilo to "pouze" opět na 5. místo.

Na konci nedělního odpoledne byly štafety na 4x300 m, kde naše holky ve složení Mája Hanko, Eliška Lacková, Mia Teclová a Sára Hajná svojí urputností zaběhly velmi slušný čas, ale konkurenci, která do Boleslavi přijela bohužel nestačily.

Děkuji všem za úžasnou reprezentaci oddílu!!!

Výsledky

Mirek L.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2016 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode