Lucka Jonáková v nejlepší osmičce na MČR mládeže

18.06.2023 17:12

 

V polovině června proběhla největší mládežnická akce u nás – gigant. Na Mistrovství České republiky dorostu a juniorů měla říčanská atletika dva zástupce, kteří se postavili celkově ke třem startům. Všechny se odehrály nad překážkami.

Jako první se ke startu postavil dorostenec Filip Antoš ve své hlavní disciplíně, 110 m překážek. Ve druhém rozběhu do mírného protivětru zaznamenal svůj druhý nejlepší čas kariéry 14,83 s a celkově výborné 11. místo.

Pak si s atlety na Julisce začalo hrát počasí. Chvíli pršelo, pak zase svítilo Slunce. A takto se to točilo prakticky celý zbytek dne. Nebyla výjimečná situace, kdy první rozběh měl Slunečno a druhý rozběh po dráze skoro plaval.

To se stalo Filipovi v jeho druhém startu, kdy mu na trati 300 m překážek byla nalosována první dráha, kam stekla všechna voda z aktuální přeháňky. Z první dráhy byl slušný bazének. I tak se s těmito podmínkami Filip vypořádal více než výborně, když si zlepšil osobní rekord (zároveň oddílový) a časem 41,08 s obsadil 19. místo.

Za všechny si to ale vybraly stýplařky. Před závodem juniorek na 3000 m překážek, na jehož start se postavila i Lucka Jonáková, pokryla tartan vrstva krup. I přes to Lucka zabojovala a časem 12:02,03 min zapsala výbornou 8. příčku.

Lucce i Filipovi děkujeme za vzornou reprezentaci našeho oddílu.

David Beneš

Výsledky



 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2016 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode